VSDV zit op Facebook!Bezoek onze pagina
Welkom op de website van VSDV. Via deze weg houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten.

U vindt verder een overzicht van onze donateurs, alsook foto- en beeldmateriaal van onze organisaties. Neem dus gerust een kijkje!
kalender

Volgende event:

8 juni 2018: 40 jaar VSDV!
D’Hulhaege kasteel Ten Bosse
Karel picqélaan, 9800 Deinze

Activiteiten op de Dag Van De Schoonmaak

’Bij ons organiseren we ieder jaar een ontbijt voor alle medewerkers. Ze krijgen ook steeds een kleine attentie, aangebodend door het VSDV, Alpheios en het ACV. ’
(Anja De Ganck, hoofd huishoudelijke dienst-Preventieadivseur Psychiatrisc Cenntrum Zoete Nood Gods)

’Bij ons is het uiteraard ook een traditie dat op de dag van de schoonmaak de collega’s in de spotlights gezet worden. Er wordt een aankondiging met foto’s uitgehangen aan de receptie van het ziekenhuis, er wordt een interne nota verspreid en attenties uitgedeeld.
Tevens is er diezelfde dag een verkoopdag van het schoonmaakmateriaal, voor alle medewerkers van het ziekenhuis. Op die verkoopdag worden de collega’s ook gevraagd de werkwijze te demonstreren aan geïnteresseerde collega’s en is er ruimte voor een glaasje.’
(Lieve De Coninck, coördinator/diensthoofd Huishoudelijk Departement Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze)

’Ik plaatste een tekst op onze site voor medewerkers zodat niemand de dag voorbij laat gaan. En ik gaf alle medewerkers een bloem in keramiek, handgemaakt door onze cliënten.’
(Christa Vereecke, diensthofd poetsdienst/wasserij Huize Tordale Torhout)

’Wij geven een ontbijt voor onze 550 medewerkers. Ze krijgen allemaal een zakje vol leuke gadgets...’
(Katleen Amry, verantwoordelijke schoonmaak UZ Leuven)

’Wij hebben leuke drinkflessen besteld voor onze medewerkers met de slogan "een plus voor schoonmaak".
Deze flessen kunnen ze gesloten gebruiken op hun schoonmaakkar.
Wij geven daarbij tips mee om voldoende te drinken en eventueel een stukje citroen, limoen, gember, komkommer enz. aan hun water toe te voegen. Zo heeft hun water een leuk smaakje en hebben ze extra vitaminen binnen.

Van 10:30 tot 14:30 stellen we aan de inkom info-standjes op om bezoekers, personeelsleden en patiënten leuke schoonmaaktips mee te geven.
We werken 4 thema’s uit met verschillende affiches en workshops.

1) Werking schoonmaak
Hier leggen we onze werking van de schoonmaak uit binnen het OK en onze algemene ploeg. We koppelen daar aan een advertentie om sollicitanten te lokken. We stellen daarbij ook twee schoonmaakkarren op( een open en gesloten kar).

2) Schoonmaakmiddelen
Hier geven we informatie over de microvezeldoek (werking, kleurcodes, vouwtechnieken), wonderspons ( deze kunnen ze ook testen. Elke bezoeker krijgt ook een gratis wonderspons mee naar huis), schuurspons (hier leggen we de kleurcodes en het verschil in schuurpads uit).

3) Stofwissen
We geven de techniek mee met afbeeldingen en extra ergonomische tips om te stofwissen. De bezoekers kunnen zelf eens op een parcour oefenen.

4) Ramen poetsen
Bij deze stand leggen we de meest geschikte werkvolgorde uit + wat uitleg over de verschillende schoonmaakproducten om ramen te poetsen.

Tenslotte hebben we ook nog een SOS stand waarbij mensen langs kunnen om hun schoonmaakproblemen op te lossen door de ervaring van onze schoonmaaksters.
Aan elke stand staat een schoonmaakster die de mensen een woordje uitleg gaat geven.

Het uitgangsbord van deze campagne is Cien & Veke, dit zijn twee schoonmaaksters die zich verkleden als Sien en Maria.’
(Jonnaert Lieselot, Adjunct diensthoofd schoonmaak AZ Sint-Elisabeth Zottegem)

’Wij gaven eerder in het kader van teambuilding met Bernard Lernout een setje jongleerballetjes bedrukt met ’teamdagen 2014’ en ’bedankt voor uw inzet’.
Op de dag zelf krijgen zij een doosje met 2 pralines en natuurlijk de gadget van VSDV’
(Hilde Vandewege, diensthoofd schoonmaak AZ Sint-Jozef en PC Bethaniën Malle)

’In ons ziekenhuis wordt door de directie een uitgebreid ontbijt en een pakket van schoonmaakmiddelen aangeboden.
Ikzelf geef aan alle schoonma(a)k(st)ers 1 roosje en een woordje als dank voor hun dagdagelijkse inzet voor het schoonhouden van ons ziekenhuis!
En ook nog een klein speechke uit respect en om de belangrijkheid van hun rol die zij spelen binnen ons ziekenhuis!’
(Veerle Van Laethem, diensthoofd huishoudelijke en logistieke diensten)

’ In ons ziekenhuis wordt de schoonmaak gevierd op de dag van de logistiek. Deze plannen we steeds in september.
In de voorbije 9 jaar was dit telkens een ontbijt, gekoppeld met een attentie voor de medewerkers die elk jaar iets anders is. Vorig jaar was de attentie een bioscoopticket, in het verleden was het een paraplu, een verzorgingspakket, ... Dit jaar zal de formule enigszins wijzigen naar een broodjesmaaltijd ’s middags.

Voor de dag van de schoonmaak krijgen de medewerkers van de schoonmaak wel een microvezeldoekje aangeboden door de leverancier, samen met een vloerproduct. Van het ziekenhuis voorzien we voor iedereen een kaartje met een bedankje en van diezelfde print worden ook een aantal grote affiches geprint die in het ziekenhuis hangen (zie foto van een winnaar dit jaar bij ons). Samen met de attentie van het VSDV vormt dit toch een mooi pakketje die de mensen ontvangen.’
(Krista Hostens, leidinggevend functionaris schoonmaak en hygiëne, AZ Sint-Jan Brugge)

’In ons ziekenhuis zijn alle schoonmaaksters in de bloempjes gezet. Blauwe pen in de vorm van een bloem. Met een bedankingskaartje persoonlijk geschreven.
In september geef ik naar aanleiding van onze top 5 in de beste schoonmaakster van Belgie een spetterend feest voor alle schoonmaaksters.
Ps wie weet er een adres voor het huren van een betaalbare originele ijsjekar of ijsjesfiets? ’
(Christel Cerpentier, diensthoofd schoonmaak en beroepskledij AZ Nikolaas Sint-Niklaas)